خدمات بازرگانی تاجر
ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی در کمترین زمان

ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی در کمترین زمان

ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی در کمترین زمان

ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی در کمترین زمان

ترخیص کالا به معنی انجام فرایندهای اداری و قانونی گمرکی برای واردات کالا به کشور است.

ترخیص کالا نیازمند مدارکی است که معرف کالا، محل تولید، قیمت  و... است. اصلی ترین مدارک برای ترخیص کالا عبارتند از :

  • بارنامه
  • گواهی مبدا یا سیاهه
  • پکینگ لیست
  • فاکتور فروشی که سندر می دهد یا اینویس

همه این مدارک باید در هنگام ورود کالا به داخل کشور به طور دقیق و جامع وجود داشته باشد و در اختیار گمرک قرار گیرد. بعضی دیگر از محصولات نیازمند گواهی های بهداشتی یا مجوز از سازمان هایی از قبیل سازمان انرژی اتمی و... هستند که قبل از انجام فرایند ترخیص باید مجوزهای لازم از این دستگاه ها دریافت شود.

 

 

مراحل ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک نیازمند تجربه و دانش است. بسیار اتفاق افتاده که وارد کنندگان محصول برای کاهش هزینه های خود تلاش کرده اند تا به تنهایی کالای خود را از گمرک ترخیص نمایند اما دچار مشکلات فراوانی از جمله دپو شدن محصولات ، اشتباه در اعلام منشا ارزی، اشتباه در مدارک ارایه شده به گمرک و در نتیجه طولانی شدن فرایند ترخیص کالا شده اند که این موضوع سبب افزایش هزینه تمام شده برای بازرگان می گردد. بهتر است قبل از هر اقدامی در زمینه ترخیص کالا با یک شرکت بازرگانی در این زمینه مشورت کرده و از کارشناسان خبره در این امر برای ترخیص کالای خود راهنمایی بگیرید. در غیر این صورت ممکن است ترخیص کالای شما چندین هفته به طول انجامد.

برای ترخیص کالا از گمرک لازم است که با دسته بندی کالاهای وارداتی و انواع شیوه های گمرکی ترخیص کالا آشنا شوید:

  • کالاهای مجاز : این دسته از کالاها به صورت عمومی قابلیت واردات به داخل کشور را دارند و برای ترخیص کالا از گمرک نیاز به دریافت مجوز از سازمان یا ارگان خاصی ندارید. برای مثال انواع پوشاک ، وسایل خانگی برقی و کاغذ از این دسته کالاها هستند.
  • کالاهای مشروط : بعضی از کالاها نیازمند اخذ مجوز از دستگاه های مربوطه هستند و برای ترخیص این کالاها از گمرک باید مجوز های لازم دریافت شود. برای مثال کالاهایی از قبیل انواع محصولات دارویی یا کودهای کشاورزی نیازمند دریافت مجوز از ارگان های مربوطه است.
  • کالاهای ممنوع : دسته ای دیگر از کالاها به هیچ عنوان امکان واردات به داخل کشور را ندارند و ترخیص آنها از گمرک غیر ممکن است. از جمله این کالاها می توان به مشروبات الکلی ، سلاح گرم و... است.

 

 

انواع شیوه های گمرکی ترخیص کالا:

در کشور ایران چندین شیوه مختلف برای ترخیص کالا وجود دارد:

  • ورود و ترخیص قطعی کالا به کشور : در این روش کالاها و محصولات مورد نظر به صورت قطعی از گمرک کشور به صورت کامل و دایمی ترخیص می شوند.
  • ورود موقت و دارای مدت محدود : در این روش کالاهایی که جنبه نمایشگاهی دارند یا باید در یک پروژه خاص مورد استفاده قرار گیرند برای مدت زمان معین وارد کشور می شوند و بعد از پایان مدت زمان مشخص شده باید از کشور خارج شود و یا مجوز ادامه فعالیت را به صورت مجدد دریافت نمایند.
  • کالاهای مرجوعی: برخی از کالاها هنگام ورود به داخل گمرک دارای مشکلات فنی یا قانونی هستند و امکان ترخیص آنها نیست و یا ترخیص کردن آنها با مشکلاتی همراه است باید مرجوع گردند.
  • ترانزیت خارجی: کالاهایی که در داخل کشور مورد استفاده قرار نمی گیرد بلکه ایران فقط در راه ترانزیتی این کالا قرار گرفته و مبدا آن کشوری غیر از کشور ایران است.
  • ترانزیت داخلی: کالاها از گمرکی به گمرک دیگر در داخل کشور برای ورود قطعی منتقل می شود.
  • صدور قطعی : صادرات کالا برای مصرف دائمی در مقصد
  • صدور موقت : صادرات محصول به صورت موقت و برگشت مجدد کالا . این روش اغلب برای تعمیر کالاهایی که امکان تعمیر آن در داخل کشور وجود ندارد یا کالاهایی که نماینده ای در ایران ندارند و برای تعمیر باید به نمایندگی مجاز ارسال شوند.

 

مراحل ترخیص کالا:

  • اظهارنامه گمرکی ( اظهار کالا در گمرک)

در اظهارنامه گمرکی شخص تاجر یا وارد کننده / صادرکننده کالا باید کالاها وارداتی یا صادراتی برای گمرک را مشخص نموده و با تنظیم اظهار نامه گمرکی مدارک مورد نیاز را برای ترخیص کالا در اختیار گمرک کشور قرار دهد. به عبارتی دیگر فرد یا شرکت باید برای ترخیص کالا، نوع دقیق کالا را به گمرک اظهار نموده تا سازمان گمرک با شناسایی و تطبیق کالا با قوانین رسمی کشور و بررسی آن مجوزهای لازم برای ترخیص کالا ، صدور و بارگیری را صادر نماید.

در این زمان صاحب کالا یا نماینده او باید اظهارنامه گمرکی را در دونسخه تنظیم کرده و به همراه کلیه اسناد مورد نیاز گمرک از جمله فاکتورخرید ، اسناد بانک و مالی، مجوز های دریافت شده از سازمان های مربوطه و... را طبق مقررات و قوانین مربوطه به سازمان گمرک کشور تحویل دهد.

 

ارزش گذاری کالا برای ترخیص

یکی از موارد ضرروی و بسیار مهم در هنگام ترخیص کالا از گمرک تعیین ارزش کالا است. سازمان گمرکی بانک اطلاعاتی برای ارزش گذاری انواع کالاها در اختیار دارد که در هنگام ترخیص کالا از این سامانه برای ارزش گذاری استفاده می نماید. در این سامانه شماره تعرفه ، شناسه کالا، شرح کالا ، ارزش دقیق گمرکی ، کشور سازنده ، برند کالا، مدل و مشخصات فنی کالا، درصد حقوق ورودی، تاریخچه و سابقه استاندارد کالا قابل مشاهده است. برای دیدن این سامانه و ارزیابی ارزش کالای خود اینجا کلیک کنید. در صورتی که کالای مورد نظر شما در سامانه پیدا نشد به این معنی است که قبلا در سامانه گمرکی ثبت نشده و برای ثبت آن در سامانه گمرکی باید اقدام نمایید.

 

 

ورود کالا به محوطه گمرکی

برای ورود کالای خود به محوطه گمرکی باید درخواست مجوز نمایید و سپس بعد از دریافت قبض و مشخص شدن وزن کالای شما

 این فرآیند بسیار ساده است و در شکل زیر برای کالای صادراتی نمایش داده شده است. در کالاهای واردای این رویه اکثر توسط ارائه مانیفست توسط شرکتهای حمل و نقل به ترمینالهای ورودی انجام می شود.

 

خروج کالا از محوطه گمرکی

برای خروج کالا از گمرک نیاز به دریافت مجوز دارید. سازمان گمرک کشور می تواند قبل از خروج کالا از گمرک کل فرایندهای ترخیص کالا را مجدد مورد بازرسی قرار داده و سپس مجوز خروج را برای شما صادر نماید.در اغلب درهای خروج از دستگاه ایکس ری برای بررسی محموله ها استفاده می شود.

 

تنظیم اسناد مورد نیاز برای ترخیص کالا از گمرک

تنظیم اسناد مورد نیاز برای ارایه به سازمان گمرکی بخش بسیار مهمی در ترخیص کالا به شمار می آید. بهتر است تمامی اسناد و مدارک ضروری قبل از ورود به فرایند ترخیص کالا تهیه شده و در اختیار ترخیص کار قرار گیرد تا در کمترین زمان واردات یا صادرات کالا صورت پذیرد. اسناد و مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا شامل اظهارنامه واردات/ صادرات ، کارت بازرگانی ، قبض انبار ، بارنامه ، گواهی مبدا ، سیاهه خرید ( فاکتور) ، پرفورما ، مجوز ثبت سفارش، اعلامیه تامین ارز، بیمه نامه ، مجوز بهره برداری ( برای شرکت های تولید کننده)، مجوز های قانونی برای ترخیص ، وکالتنامه رسمی است.

 

کوتاژ و اظهار کالا

بعد از ثبت و تنظیم اسناد ضروری نوبت به اظهار کالا می رسد. در این بخش کالای شما توسط گمرک و با توجه به اسناد دریافتی مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید شماره ثبت یا کوتاژ دریافت می کنید. کوتاژ به معنی ثبت اظهارنامه واردات یا صادرات کالا در گمرک است . سازمان گمرک به هر اظهار نامه ثبت شده، یک شماره اختصاص می دهد که به این شماره کوتاژ گفته می شود. بعد از دریافت شماره کوتاژ ، اظهارنامه لاک و مهر می شود.

 

کنترل و ارزیابی کالا

در برخی از موارد سازمان گمرک برای بررسی بیشتر و تطبیق کالا با اسناد به بررسی و کنترل محموله ها می پردازد. در این زمان بسته کالا بازشده و توسط ارزیاب های گمرک مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در صورتی که این مرحله بدون مشکل سپری شود کالا از لحاظ ارزش اظهاری و سوابق گمرکی و دیگر روش های تعیین ارزش مورد بررسی قرار میگیرند.

 

اخذ مجوزهای لازم

همان طور که ذکر شد برای واردات برخی از محصولات نیاز است که گواهی و مجوز ها از سازمان های مربوطه دریافت شود. از جمله این مجوز ها می توان به  مجوزهای استاندارد، بهداشت، قرنطینه ، مخابرات، تجهیزات پزشکی، جهاد، انرژی اتمی، وزارت راه، مالیات و …  اشاره نمود.

بررسی تعرفه ها

در این مرحله کارشناس گمرک به بررسی تعرفه و تطبیق کالا با اسناد می پردازد و تایید نهایی صادر می گردد.

دریافت سند ترخیص کالا

در این بخش مبلغ پرداختی توسط گمرک مشخص شده و صاحب کالا با پرداخت هزینه پروانه سبز گمرکی را دریافت می نماید و امکان ترخیص کالا را خواهد داشت.

انبار داری و بارگیری کالا

پس از دریافت سند ترخیص کالا، گمرک مجوز بارگیری کالای ترخیص شده را صادر کرده و مبلغی به عنوان هزینه انبار داری از صاحب کالا دریافت می شود. این مبلغ بر حسب بیمه نامه ، مدت زمان رسوب کالا در انبار، هزینه های مربوط به تخلیه کالا و... محسابه می گردد.

خروج کالا از گمرک

پس از اینکه تمامی مراحل ذکر شده با موفقیت سپری شد خروج کالا از گمرک امکان پذیر است. در این زمان کالای مربوطه به صاحب کالا تحویل داده شده و می تواند برای دریافت کالای خود وسیله نقلیه مورد نظر خود را وارد محوطه نماید.

.

 

چه مشکلاتی ممکن است در هنگام ترخیص کالا رخ دهد؟

 

مشکلات ناشی از اسناد مالکیت : این اتفاق اغلب به دلیل تاثیر تحریم ها در نقل و انتقال پول و در نتیجه اخذ سند مالکیت رخ می دهد. 

کرایه معطلی: در صورت وجود مشکل در ترخیص کالا ازگمرک در زمان مقرر ، مجبور به نگهداری کالا برای مدت زمان بیشتری هستید که انجام این کار نیازمند پرداخت کرایه معطلی است.

 

مدارک نادرست یا عدم وجود مدرک: هر گونه عدم تطابق اسناد با کالای وارد شده به گمرک یا مخدوش بودن مدارک یا اشتباه در مدارک، موجب کند شدن فرایند ترخیص کالا خواهد شد.

عدم آشنایی صحیح با قوانین گمرکی: فرایندهای گمرکی دارای پیچیدگی های زیادی است . بهتر است برای جلوگیری از هرگونه مشکل در ترخیص کالا از شرکت های خدمات بازرگانی استفاده کنید.

 

 

شرکت خدمات بازرگانی تاجر توانایی ترخیص کلیه کالاها و محموله های وارداتی را در حداقل زمان ممکن با بهترین کیفیت دارا می باشد. هم اکنون شرکت خدمات بازرگانی تاجر با بسیاری از ترخیصکاران مطرح در گمرکات کشور همکاری می‌کند و بسیاری از بارها در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) و بنادر مهم جنوبی و شمالی کشور نظیر بندر شهید رجایی، بندرعباس، بندر انزلی و... توسط ترخیصکاران تاجر ترخیص می شوند. 

برخی خدمات تاجر در حوزه ترخیص کالا عبارتند از:

  • ترخیص کلیه کالاها و محموله های تجاری و صنعتی
  • ترخیص بصورت عقد قرارداد سالیانه با افراد و سازمان ها
  • ترخیص موردی برای کالاهای خاص
  • ارائه خدمات ترخیص کلیه بارهای تجاری و غیرتجاری
  • ترخیص کلیه بارهای خاص که نیاز به مجوزهای اختصاصی برای خروج از گمرک دارند
  • تخصیص کارشناسان مجرب به هر مشتری
  • پاسخگویی آنلاین به مشتریان
  • حذف واسطه ها و کاهش هزینه ها
  • ارائه مشاوره تخصصی رایگان به مشتریان در امور مربوط به ترخیص

برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه ترخیص کالا با شماره زیر تماس بگیرید:

02158261000