در سال های اخیر شاهد هستیم که واردات از ترکیه رشد چشم گیری داشته است و محصولات تولید شده در ترکیه از کیفیت و استاندارد بالایی برخوردار هستند. در اوایل سال 2000 میلادی اقتصاد ترکیه دچار فروپاشی شده بود و تورم بالا نیز نارضایتی مردم این کشور را به دنبال داشت اما اکنون رشد اقتصادی چشمگیر ترکیه موجب شده تا این کشور به یک کشور مطرح در بسیاری از بخش های اقتصادی تبدیل شود.
با افزایش تحریم ها و فشار وارده به شرکت های بین المللی، واردات محصولات از کشورهایی نظیر آلمان، ژاپن و کره جنوبی به ایران کاهش یافت اما کشور ترکیه به دلیل نزدیکی و بهره مندی از تکنولوژی مدرن و پیشرفته توانسته است تبادلات مالی و تجاری زیادی با کشورمان داشته باشد و از محصولات این کشور در ایران استقبال خوبی صورت گرفته است. همچنین افزایش نرخ دلار موجب شده تا واردات از ترکیه به دلیل نزدیکی مسیر و کاهش هزینه های حمل و نقل به شدت کاهش بیابد. در حال حاضر ترکیه چهارمین شریک تجاری ایران است و انواع کالاهای مصرفی، تجاری و تولیدی از این کشور به ایران وارد می شود.
کشور ایران و ترکیه به دلیل داشتن مرزهای مشترک و قرار گرفتن در یک منطقه جغرافیایی ظرفیت زیادی برای تبادلات تجاری دارند و به همین دلیل قراردادهای زیادی در بخش های گمرکی، قوانین تسهیل کننده واردات و صادرات، دفاتر تجاری مشترک و خدمات ارزی بین دو کشور وجود دارد. با وجود این قراردادها، روابط بازرگانی دو کشور روز به روز در حال بهبود است. یکی از این قراردادها عضویت مشترک هر دو کشور در کنسوانسیون تیر است که بر اساس این کنوانسیون سند گمرکی برای ترانزیت محصول بین دو کشور ایران و ترکیه در کشور مبدا صادر می شود و حاوی مشخصات وسیله حمل و نقل و کالا می باشد و وسیله نقلیه از کشور مبدا بدون بازرسی گمرکی عبور می نماید که این امر موجب سهولت بیشتر واردات از ترکیه شده است. دو گمرک فعال بین کشور ایران و ترکیه، گمرک بازرگان و جلفا می باشد که روزانه میلیون ها دلار تبادل تجاری بین کشور ایران و ترکیه از این مسیر انجام می شود.
شرکت خدمات بازرگانی تاجر امکان ارائه انواع خدمات مورد نظر بازرگانان ایرانی برای واردات از ترکیه را دارد. ثبت سفارش کالا، ترخیص کالا از گمرک، عقد قرارداد برای حمل ونقل کالا تا محل مورد نظر شما، اخذ مجوزهای بازرگانی و تجاری از جمله خدمات شرکت بازرگانی تاجر برای واردات کالا از ترکیه است. ما با داشتن همکاران با تجربه و مجرب در زمینه امور گمرکی و واردات کالا از ترکیه می توانیم بهترین خدمات گمرکی را به بازرگانان ایرانی ارائه دهیم.
برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه واردات از ترکیه با ما تماس بگیرید.
واردات قانونی کالا از ترکیه به ایران شامل مراحل گمرکی و قانونی است که باید توسط بازرگانان رعایت شده تا محصول مورد نظر به صورت قانونی وارد کشور شود. ترخیص کالا باید توسط صاحب کالا یا نماینده وی انجام شود. تشریفات گمرکی برای ورود کالا از ترکیه به ایران شامل موارد زیر است :
شرکت خدمات بازرگانی تاجر با همکاری ده ها متخصص در حوزه ترخیص کالا و با تکیه بر توانمندی اطلاعاتی و تجربیاتی که طی سال ها فعالیت در حوزه ترخیص کالا کسب نموده توانسته است خدمات خوبی به بازرگانان ارائه دهد.
تلاش ما همواره بر این بوده تا با کمترین هزینه و در کمترین زمان کالای مورد نظر بازرگانان را طی فرایندهای قانونی به کشور وارد نماییم. خدمات بازرگانی شرکت تاجر به شرح زیر می باشد:
برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه واردات از ترکیه با ما تماس بگیرید.
سالانه مقادیر زیادی کالا از ترکیه به ایران انجام می شود و واردات از ترکیه یکی از فعالیت های پرسود برای تاجران ایرانی است. با این حال ایران نیز حجم صادرات زیادی به کشور ترکیه دارد و محصولات ایرانی زیادی به این کشور صادر می شود.
اما برای شروع انجام صادارت به ترکبه می توانید از لیستی که برای شما تهیه کردیم استفاده نمایید:
از جمله موارد دیگری که امکان صادرات آنها به ترکیه وجود دارد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
مرز رازی - کاپی کوی
این مرز در استان آذربایجان غربی و در نزدیکی ارومیه قرار دارد و در طرف دیگر مرز نیز گمرک کاپی کوی ترکیه قراردارد که در نزدیکی شهر وان این کشور است. ترخیص مسافران نیز از این گمرک انجام می شود و روزانه تا 5 هزار مسافر از این گمرک جا به جا می شوند. گمرک کاپوی کوی یک گمرک تجهیز شده به اسکنر ریلی و سگ مواد یاب است و محموله هایی که از این گمرک منتقل می شوند مورد بررسی قرار می گیرند.
مرز سرو – اسن دره
گمرک سرو در استان آذربایجان غربی و حدود یک ساعت با شهر ارومیه فاصله دارد. در کشور ترکیه نیز گمرک " اسن دره" است که فاصله این گمرک تا شهر وان به سه ساعت می رسد. این گمرک مجهز به اسکن کامیونی و چمدانی و سگ مواد یاب است. تعداد مسافری که روزانه از این مرز جا به جا می شوند به 1800 نفر می رسد و حدود 40 کامیون نیز تردد روزانه در این مرز دارد.
مرز بازرگان – گوربولاغ
گمرک مرزی بازرگان در استان آذربایجان غربی قرار دارد . این گمرک از کشور ترکیه به نام مرز گمرک گوربولاغ نام گرفته که روزانه بیش از 1500 نفر از این مرز تردد می کنند.گمرک گوربولاغ نیز اسکنر کامیونی و چمدانی و سگ های موادیاب و سیگاریاب و مواد منفجره یاب دارد. در مرز گوربولاغ در هنگام عبور کامیون های ورودی به ترکیه، فقط شماره کامیون را ثبت می کنند و سپس راننده در داخل محوطه گمرکی و فضای وسيع به کیوسک کنترل گذرنامه مراجعه می کند. گمرک از برخی محموله های ورودی نمونه برداری و کامیون را عازم گمرکات داخلی می نماید. بر اساس ضوابط ریسک ده درصد کامیون ها ایکس ری می شوند و در صورت موارد قطعی قاچاق، محموله بازرسی فیزیکی و در صورت ظن قاچاق، توسط سگ کنترل می شود. این شیوه باعث تسریع حرکت کامیون ها می شود. در صورتی که بار کامیون خاطی یا مظنون فاسد شدنی باشد بلافاصله در سردخانه انبار می شود. گمرک ترکیه برای اسکن کامیون ها هزینه ای دریافت نمی کند.
گمرک خوی
گمرک خوی با مرز رازی حدود 100 کیلومتر فاصله دارد. با توجه به فعالیت های صنعتی و تولیدی در این شهر واردات کالا و مواد اولیه توسط این گمرک ترخیص می شود.
با توجه به اینکه گمرک خوی در مسیر تجارت کشور های ترکیه، عراق، آذربایجان و ارمنستان قرار دارد، ایجاد رویه صادرات در این گمرکات برای حجم کاری گمرک بازرگان و سایر گمرکات مرزی ضروری به نظر می رسد.
برای مشاوره رایگان در زمینه واردات از ترکیه و صادرات به ترکیه با شماره زیر تماس بگیرید: