خدمات بازرگانی تاجر
ترخیص کالا در کمترین زمان - شرکت بازرگانی تاجر

ترخیص کالا در کمترین زمان - شرکت بازرگانی تاجر

ترخیص کالا در کمترین زمان - شرکت بازرگانی تاجر

ترخیص کالا در کمترین زمان - شرکت بازرگانی تاجر

در حال حاضر برای ترخیص کالا از گمرک دو روش وجود دارد

  • فرد یا شرکت ترخیص کار با استفاده از کارت بازرگانی خود یا کارت های بازرگانی که در اختیار دارد فرایند ترخیص کالا را از گمرک انجام می دهد و با مشتری خود بر مبنای قیمتی که از قبل مورد توافق قرار گرفته است تسویه حساب می کند. در این حالت مشتری امکان اطلاع از ریز هزینه ها را نخواهد داشت و سازمان گمرکی کشور صاحب کالا را ترخیص کار یا صاحب کارتی که به وسیله آن ترخیص از گمرک انجام شده است می شناسد. در این روش اگر اتفاقی برای محصول بیفند و یا هر گونه مشکلی پیش آید، مشتری امکان شکایت را ندارد به این خاطر که صاحب کالا شناخته نمی شود. اما مزیت این روش در این است که فرایند ترخیص کالا معمولا سریع تر انجام می شود و مشتری بدون دغدغه انجام کارهای پیچیده اداری محصولات خود را دریافت خواهد کرد. بسیاری از ترخیص کار ها مایل هستند تا بدین گونه فرآیند ترخیص را برای مشتریان خود انجام دهند. زیرا ترخیص کار در این حالت سود بیشتری نصیبش خواهد شد.
  • روش دوم روش حق العملکاری است. ترخیص کار گمرک یا حق العمل كار در گمرك به شخصي (اعم از حقيقي يا حقوقي) اطلاق می گردد كه تشريفات گمركي كالاي متعلق به شخص ديگري را به وكالت از طرف آن شخص در گمرك انجام بدهد. در این حالت فرآیند ترخیص بر روی کارت بازرگانی مشتری (بازرگان) انجام می شود و ترخیص کار موظف است تمامی ریز هزینه ها را به صاحب بار اعلام نماید. در این حالت از منظر قانونی صاحب بار خود مشتری می باشد چون ترخیص بر روی کارت بازرگانی خودش انجام شده است. هيچ ترخیص کاری بعنوان حق العمل كار در گمرك پذيرفته نمي شود مگر اينكه پروانه مخصوص اين شغل را از اداره كل گمرك دریافت نموده باشد. در این حالت ترخیص کار پس از اعلام ریز هزینه ها مبلغی را تحت عنوان کارمزد از مشتری دریافت می نماید. این حالت بسیار قانونی تر، رسمی تر و شفاف تر می باشد. فلذا شرکت هایی که به صورت رسمی و قانونی فعالیت می نمایند و کلیه تراکنش های خود را به اداره دارایی و مالیات نشان می دهند از این حالت در ترخیص خود استفاده می کنند. مشتریانی که با دریافت ارز دولتی و یا ارز نیمایی اقدام به واردات کرده اند حتما بایستی از این حالت در راستای ترخیص کالا خود استفاده کنند.

ترخیص کالا به معنی انجام فرایندهای اداری و قانونی گمرکی برای واردات کالا به کشور است.

ترخیص کالا نیازمند مدارکی است که معرف کالا، محل تولید، قیمت  و... است. اصلی ترین مدارک برای ترخیص کالا عبارتند از :

  • بارنامه
  • گواهی مبدا یا سیاهه
  • پکینگ لیست
  • فاکتور فروشی که سندر می دهد یا اینویس

همه این مدارک باید در هنگام ورود کالا به داخل کشور به طور دقیق و جامع وجود داشته باشد و در اختیار گمرک قرار گیرد. بعضی دیگر از محصولات نیازمند گواهی های بهداشتی یا مجوز از سازمان هایی از قبیل سازمان انرژی اتمی و... هستند که قبل از انجام فرایند ترخیص باید مجوزهای لازم از این دستگاه ها دریافت شود.

 

 

مراحل ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک نیازمند تجربه و دانش است. بسیار اتفاق افتاده که وارد کنندگان محصول برای کاهش هزینه های خود تلاش کرده اند تا به تنهایی کالای خود را از گمرک ترخیص نمایند اما دچار مشکلات فراوانی از جمله دپو شدن محصولات ، اشتباه در اعلام منشا ارزی، اشتباه در مدارک ارایه شده به گمرک و در نتیجه طولانی شدن فرایند ترخیص کالا شده اند که این موضوع سبب افزایش هزینه تمام شده برای بازرگان می گردد. بهتر است قبل از هر اقدامی در زمینه ترخیص کالا با یک شرکت بازرگانی در این زمینه مشورت کرده و از کارشناسان خبره در این امر برای ترخیص کالای خود راهنمایی بگیرید. در غیر این صورت ممکن است ترخیص کالای شما چندین هفته به طول انجامد.

برای ترخیص کالا از گمرک لازم است که با دسته بندی کالاهای وارداتی و انواع شیوه های گمرکی ترخیص کالا آشنا شوید:

  • کالاهای مجاز : این دسته از کالاها به صورت عمومی قابلیت واردات به داخل کشور را دارند و برای ترخیص کالا از گمرک نیاز به دریافت مجوز از سازمان یا ارگان خاصی ندارید. برای مثال انواع پوشاک ، وسایل خانگی برقی و کاغذ از این دسته کالاها هستند.
  • کالاهای مشروط : بعضی از کالاها نیازمند اخذ مجوز از دستگاه های مربوطه هستند و برای ترخیص این کالاها از گمرک باید مجوز های لازم دریافت شود. برای مثال کالاهایی از قبیل انواع محصولات دارویی یا کودهای کشاورزی نیازمند دریافت مجوز از ارگان های مربوطه است.
  • کالاهای ممنوع : دسته ای دیگر از کالاها به هیچ عنوان امکان واردات به داخل کشور را ندارند و ترخیص آنها از گمرک غیر ممکن است. از جمله این کالاها می توان به مشروبات الکلی ، سلاح گرم و... است.

مدارکی که بایستی تحویل ترخیص کار شود

پس از انتخاب شرکت حمل و نقل بین المللی، برای حل هرگونه مسائل مربوط به  ترخیص کالا در گمرک، به یک شرکت یا ترخیص کار با تجربه نیاز دارید که رسیدگی های لازم و اقدامات لازم را برای شما انجام دهد. بایستی اطلاعات زیر در اختیار ترخیص کار قرار بگیرد:

اسناد حمل: بارنامه به منزله سند قرارداد حمل، رسید دریافت کالا و سند مالکیت آن است و همچنین سندی است که زمان ادعای خسارت از شرکت بیمه می‌تواند به عنوان پشتوانه مورد استفاده واقع شود.

جزئیات مندرج در بارنامه باید شامل موارد زیر باشد:

  • شرح کالا
  • علائم و یا شماره های تجاری
  • نام کشتی حامل
  • ذکر عبارتی که حاکی از وجود کالا در کشتی باشد
  • بنادر بارگیری و تخلیه
  • نام حمل کننده کالا
  • نام گیرنده کالا
  • مشخصات فردی که ورود اجناس به اطلاع او می‌رسد
  • هزینه حمل پرداخت شده یا قابل پرداخت در مقصد
  • تعداد نسخه های بارنامه که به صورت اصل صادر شده است
  • تاریخ صدور

تلاش ما همواره بر این بوده تا با کمترین هزینه و در کمترین زمان کالای مورد نظر بازرگانان را طی فرایندهای قانونی به کشور وارد نماییم.

خدمات بازرگانی شرکت تاجر به شرح زیر می باشد:

انجام کلیه فرایندهای گمرکی در حوزه ترخیص کالا

پست سریع بین المللی و واردات کالای بازرگانان

مشاوره های لازم برای انجام فرایندهای فنی و اداری در امر واردات و صادرات

اخذ مجوزهای لازم برای واردات و ترخیص کالا